windows-10-1535765_1280
Sørg for å ha oppdaterte drivere når du skal installere Windows 10 1903-oppdateringen.

Annonse


Microsoft ber deg om å sjekke dette før du oppdaterer til Windows 10 1903

Microsofts store våroppdatering (1903) rulles ut i disse dager, og i motsetning til høst-oppdateringen (1809) er det foreløpig ikke rapporter om store problemer.

Du må oppdatere driveren

Men Microsoft sier at maskiner med bluetooth-moduler fra Realtek eller Qualcomm kan ha problemer med å oppdage og koble til Bluetooth-enheter etter å ha oppdatert til den nyeste Windows 10-utgaven, 1903. Dette skyldes utdaterte drivere, ifølge Microsoft.

For å forsikre at PC-en kan koble seg til Bluetooth-enheter med 1903 bes brukere om å undersøke om det har kommet nye drivere fra produsenten (OEM) og i så fall installere dem.

Microsoft blokkerer oppdateringen

For Qualcomm-brukeres del innebærer dette å installere en Bluetooth-driver som har høyere versjonsnummer enn 10.0.1.11. Realtek-brukere må ha en driverversjon som er nyere enn 1.5.1011.0.

Annonse


Kompabilitetsproblemene gjelder både Windows 10 og Windows Server.

Som et sikkerhetstiltak har Microsoft valgt å ikke tilby brukere muligheten til å oppdatere til Windows 10 1903 så lenge de har en Bluetooth-modul som er berørt av problemet. Selskapet fraråder brukere å på manuelt vis tvinge gjennom oppdateringen så lenge du sitter på gamle driverversjoner.

Selskapet jobber nå med Qualcomm og Realtek for å tilby driveroppdateringer som kan installeres gjennom Windows Update.

Andre kjente 1903-feil:

Maskiner med wi-fi-kort fra Qualcomm kan få problemer med å koble seg til trådløse nettverk eller at du mister tilkoblingen. Gamle driverversjoner har skylda også her.

Maskiner med AMDs Ryzen eller Ryzen Threadripper stopper oppdateringen av Windows 10 1903 dersom din AMD RAID-driver er eldre enn 9.2.0.105 og dersom den er konfigurert i SATA RAID eller NEVMe RAID-modus. Også er her løsningen å oppdatere driverne.

Eldre versjoner av sikkerhetsapplikasjonen BattlEye stopper også Windows-oppdateringen, og i likhet med de andre eksemplene er det ny driverversjon som gjelder. Et alternativ er også å avinstallere applikasjonen.

Kilde:
Bleeping Computer / Microsoft

Annonse


Annonse


Annonse