Slik laster du ned den store Windows 10 mai-oppdateringen
Nye "Light theme" for Windows 10 er del av den store mai-oppdateringen.

Annonse


Slik laster du ned den store Windows 10 mai-oppdateringen

Endelig er den nyeste oppdateringen for Windows 10 ute, rettere bestemt Windows 10 Version 1903 som den heter offisielt. Dette er en mer omfattende oppdatering enn de foregående, og etter noen måneder med testing og begrenset tilgjengelighet kan nå alle laste den ned.

Enkel installasjon

For å installere den gjør du som følger: Inne i Windows går du til Innstillinger > Oppdatering & Sikkerhet > Windows Oppdatering. Derfra velger du “Sjekk for oppdateringer”. Du skal da få opp den nye versjonen som et nytt valg, og kan klikke ”Last ned og installer nå”.

OBS: Microsoft sier at ikke alle vil få valget tilgjengelig helt samtidig, siden de prøver å gjøre utrullingen gradvis. Ser du den ikke med en gang kan det lønne seg å vente en liten stund og prøve igjen.

Hva er nytt?

Den nye versjonen inneholder en god del forbedringer og nyheter. Neowin.net har laget følgende video som går gjennom det som er nytt:

Annonse


Lysere design for de som ønsker det

Av de mest merkbare forskjellene er et helt nytt ”Light theme” med lysere farger på menyer og knapper. Start-menyen har også fått en overhaling visuelt. Du får mer kontroll over hvilke elementer du vil justere lysere – ja til og med ha forskjellige innstillinger for apper enn for operativsystemet i seg selv.

Interessant er det også at Microsoft nå inkluderer en form for ”virtual machine” miljø, som de kaller for Windows Sandbox. Dette er for de som liker å kjøre en kopi av Windows inne i Windows – uten å forstyrre innstillinger eller annet i hovedsystemet. Ideelt som et testmiljø for apper blandt annet.

NeoWin har også en detaljert oversikt over nyhetene i Windows 10 oppdateringen her.

Kilde:
NeoWin / Microsoft

Annonse


Annonse


Annonse