Sjekk ut Minecraft i "augmented reality"
Slik kan Minecraft se ut i augmented reality på mobil.

Annonse


Sjekk ut Minecraft i “augmented reality”

Microsoft byr på mye spennende denne uken fra den pågående Build konferansen. Blandt annet har vi allerede skrevet om bedre sikkerhet i Edge, og neste generasjon kunstig intelligens. På slutten av hovedpresentasjonen under dagens show ble det også vist en spennende video-snutt av Minecraft i augmented reality.

Videoen viser en mann som sitter på en benk i byen, men ved et uhell tar med seg mobilen til kvinnen som satt ved siden av, og legger igjen sin egen. Kvinnen plukker opp telefonen hans og skal følge etter ham, men får se en liten gris fra Minecraft som plutselig dukker opp. Grisen kan sees i sanntid – lagt over bakgrunnen av fortauet hvor kvinnen står.

Spill blandes inn i virkeligheten

Augmented reality (forkortet AR), til forskjell fra virtual reality, handler som kjent om å integrere digitale objekter og grafikk oppå miljøet rundt oss. Enheter med AR bruker kameraer kombinert med avansert programvare til å blande sammen omgivelser og digitalt innhold i sanntid.

Denne nye AR-versjonen av Minecraft har foreløpig fått kodenavnet Genoa, og er under utvikling for både Android og iOS.

Annonse


Minecraft er fremdeles et av verdens mest populære spill, og ble kjøpt opp av Microsoft i 2014 for over 20 milliarder kroner.

Se hele videoen her:

Kilde:
OsMSFT

Annonse


Annonse


Annonse