Edge får sterkere personvern og IE kompatibilitet
Mer forståelige personvern-innstillinger og organisering av data skal med i fremtidige Edge versjoner

Annonse


Så mye bedre blir Edge nå

Nettleseren Edge er som kjent Microsofts alternativ til Firefox og Chrome, men er selv basert på Chromium framework. Det har gått noen år siden Edge overtok for tidligere Internet Explorer, men sistnevnte har fortsatt en stor brukerbase.

Fra dagens Build-konferanse som Microsoft avholder denne uken i Seattle, kom det frem at Edge skal få ny funksjonalitet for bakover-kompatibilitet og personvern.

Edge blir bakover-kompatibel med eldre IE apper

Ifølge Microsoft bruker 60 prosent av små og store bedrifter flere enn en nettleser til daglig. Til dels også fordi enkelte web-apper fungerer bedre i en viss nettleser enn i andre.

Edge har hittil ikke fungert helt ideelt med apper som ble laget for Internet Explorer – men i en kommende oppdatering vil nettleseren til Microsoft håndtere dette.

Annonse


Nytt søkelys på personvern

Personvern er stadig et hett tema, og Microsoft vil med forbedringer i Edge la brukerne føle seg mer tryggere på at personlige eller sensitive opplysninger ikke kommer på avveie.

Denne oppdateringen er fremdeles på konseptstadiet, men en kort video selskapet har lagt ut viser hvordan valg for personvern kan komme til å se ut i fremtidige versjoner av Edge. Det er snakk om å tilby forhåndsinnstilte valg for nivå av personvern – samt mer synlighet og oversikt over hva som deles hvor.

Skal gjøre det lettere å dele og samle på informasjon

Basert på tilbakemelding og spørreundersøkelser Microsoft har foretatt er det mange som synes nettet kan virke overveldende og rotete. Med vanvittige mengder informasjon døgnet rundt blir det å få oversikt mer og mer utfordrende.

I et forsøk på å få bukt med dette problemet introduserer Edge noe de kaller for Collections – eller samlinger av innhold som du selv kan skreddersy slik det er lettest for deg. Ideen, som også fremdeles er på konseptstadiet, skal gi et brukerne et enkelt ‘drag and drop’ system for å samle informasjonen i såkalte collections.

Kilde:
Microsoft

Annonse