Microsoft satser enda større på kunstig intelligens
Digitale assistenter fra Microsoft vil snart bli enda smartere

Annonse


Dette er Microsofts neste generasjon AI

Microsoft sparket i gang denne uken med årets Build-konferanse i Seattle, Washington. Dette er en tredagers begivenhet, og som ventet var det mange spennende nyheter allerede første dag.

Kunstig intelligens blir stadig en større del av den teknologiske hverdagen, og Microsoft har som mål å bli ledende på dette området.

Tar steget mye videre med AI

Microsoft kjøpte i 2018 opp AI-selskapet Semantic Machines, og dette kan ha vist seg å være et godt, strategisk oppkjøp.

DettI dag ble det kunngjort at Microsoft i samarbeid med Semantic utvikler kunstig intelligens som vil være langt mer avansert enn dagens teknologi. Pr i dag har vi kunstig intelligens, aller AI, som hjelper oss med alt fra oversettelser, værmeldinger, og til og med forenklede ”samtaler” som å fortelle vitser og lese historier for oss. Men det er fortsatt begrensinger på hva som har vært mulig.

Annonse


Mer tosidig kommunikasjon

Utfordringen har vært å lage en mer menneskelig form for dialog – det vil si – nærmest å simulere hvordan vi mennesker snakker med hverandre. Det innebærer ting som dypere spørsmål og svar, eller for eksempel forslag fra din digitale assistent om å prioritere en annen aktivitet når den oppdager at din kalender begynner å bli full.

Vil kunne “tenke” mer som mennesker

Tenk deg en digital assistent eller mobilapp som ikke bare kan se om du har merket deg opptatt i kalenderen for en utendørs lunsjavtale, men i tillegg følger med på og forstår at været er meldt ustabilt – og dermed vil kunne foreslå at du istedet bør booke lunsjmøtet ditt innendørs.

Denne nye generasjonen av kunstig intelligens vil mye bedre utnytte seg av all tillært informasjon, og derette stadig bruke og forbedre sine egne rutiner for å bli oppføre seg smartere.

Cortana også inkludert i oppdateringen

I pressemeldingene fra Build-konferansen kommer det frem at Microsoft vil integrere forbedrede rutiner på slikt nivå inn i alle sine produkter som bruker kunstig intelligens – blandt annet assistenten Cortana.

Aktiver Amazon Alexa med stemmen

Alexa for Windows 10 har hittil krevet å måtte aktiveres manuelt, men samtidig med den nye oppdateringen for Cortana vil bedre støtte for stemme-aktivert Alexa også være med.

Dan Roth, som er visepresident hos Microsoft, og tidligere sjef for Semantic Machines, sa at programvare og teknologi vil begynne å kunne tolke våre samtaler bedre, lytte til oss, og hjelpe oss mer med ting som ikke før var mulig.

Vi oppdaterer fortløpende med de andre store sakene fra Microsoft Build.

Kilde:
Microsoft

Annonse