samsung-brettbar-1200x720
Samsung leverte skuffende resultater for årets første kvartal.

Annonse


Galaxy S10 klarte ikke å redde Samsung

Samsung advarte nylig sine investorer om at overskuddet for første kvartal ville falle 60 prosent sammenlignet med første kvartal i fjor.

Melder om solid S10-salg

Nå har Samsung bekreftet det kraftigste fallet på to år. Selskapet endte med en fortjeneste på 5.4 milliarder dollar i årets første kvartal. Noe av årsaken finner man i fallet av inntekter fra salg av minnebrikker. Samsung skylder også på svake fall i mobilmarkedet og andre kategorier innenfor forbrukerelektronikk.

Samsung påpeker imidlertid at salget av Galaxy S10 «har vært solid», og de tror at denne telefonen, samt lanseringen av A-serien, vil bidra til en økning i etterspørselen inn mot neste kvartal.

Ny lanseringsdato klar om få uker

Samsung var derimot tause når det gjelder Galaxy Fold, som for øvrig ble globalt utsatt i forrige uke etter at anmeldere opplevde store problemer med skjermen. De uttalte imidlertid at de fortsatt har tro på at brettbare enheter og 5G-telefoner vil styrke deres lederskap innenfor premium-smarttelefoner.

Annonse


Samsung har i ettertid av talloffentliggjøringen sagt at de forventer å annonsere en ny lanseringsdato for Galaxy Fold «iløpet a de neste ukene».

 

Kilde:
Reuters