Dramatisk profitt-fall for Samsung

Samsung S10 og Galaxy Buds
Samsung håper S10-serien kan løfte tallene for 2019.

Samsung har offentliggjort sine estimater for inntjeningen første kvartal 2019.

Selskapet anslår en profitt på 6.2 trillioner won, noe om tilsvarer omtrent 47 milliarder kroner. Det er mindre enn halvparten av det de oppnådde første kvartal 2018 da tallet var på nesten 123 milliarder kroner.

Samsung: – Dette er grunnen

Det kom imidlertid ikke som noen overraskelse; Samsung hadde nemlig i forkant advart investorer om at det var dårlige nyheter i vente. Det Sør-Koreanske selskapet skylder på fallende priser på RAM-brikker, lavere etterspørsel av OLED-skjermer og økt konkurranse i smarttelefon-markedet.

Annonse

Den totale inntjeningen sammenlignet med kvartalet i fjor, er ikke like dramatisk som profitten. Samsung opplevde i år en nedgang på 14 prosent sammenlignet med første kvartal 2018. Det er likevel ikke et ubetydelig tall.

Samsung håper at salget av Galaxy S10-serien skal pynte på de endelige tallene, som offentliggjøres om noen uker.

Største fall på flere år

Vi må faktisk tilbake til Note 4 og introduksjonen av 4K-TV-er sist gang Samsung opplevde en nedgang av denne størrelsen. Det er flere år siden.

Samsung håper at skjermteknologien de bruker i Galaxy Fold skal bli såpass populær at andre aktører investerer i teknologien. De håper også at investeringen i store datasenter skal bidra til å øke etterspørselen etter RAM-brikker.

 

Kilde:
Reuters  via Engadget

Annonse
Annonse