Samsung kan ha oversett noe viktig

GalaxyFold1.1434x807
Galaxy Fold har flere åpninger enn noen annen telefon på markedet, ifølge iFixit.

Lørdag dukket det opp bilder av en Galaxy Fold som hadde blitt åpnet, noe som ga oss et innblikk i hva som befinner seg på innsiden av enheten som koster 21.000 kroner.

Vi fikk se et intrikat, om enn noe rotete, design.

Senere har Samsung valgt å utsette lanseringen av telefonen i hele verden, og besluttet å tilbakekalle alle testeksemplarer.

Annonse

Åpninger til besvær

Nå har iFixit tatt enheten fra hverandre, og de kan i samme slengen ha funnet et av svarene på hvorfor så mange har opplevd problemer med skjermen.

Samsungs ser nemlig ut til å oversett noe viktig. For selv om brettemekanismen fungerer godt og er svært robust, kan selskapet ha gjort en stor feil da de designet Galaxy Fold. En feil som fører til at enheten kan være en magnet for støv og skitt.

«For å oppnå brettbarheten har den tynne rammen rundt (som også beskytter skjermen) en åpning der de to halvdelene møtes. Denne 7mm-åpningen virker kanskje ikke så problematisk, men det gjør skjermen svært utsatt, så dersom noe skulle havne der, dekker det for skjermen. Når den er lukket er skjermen beskyttet, men ryggraden er omgitt av massive åpninger som verktøyene våre glir rett inn i. Disse åpningene vil sannsynligvis ikke forårsake umiddelbar skade, men de vil definitivt tiltrekke seg skitt».

iFixit legger til at det er lenge siden de har sett en telefon med så mange åpninger.

Dette har Samsung sagt om skjermproblemene: 

«Innledende funn fra inspeksjonen av rapporterte problemer på skjermen, viste at dette kunne være forbundet med påvirkning av hengselens øvre og nedre eksponerte områder. Det var også en forekomst der stoffer som fantes inne i enheten, påvirket skjermytelsen. Vi vil iverksette tiltak for å styrke skjermbeskyttelsen». 

 

Kilde:
iFixit

Annonse
Annonse