Samsung tilbakekaller alle testeksemplarer

Skjermbilde 2019-04-23 kl. 15.04.49
Samsung samler inn alle utleverte Galaxy Fold-enheter, både ødelagte og velfungerende enheter.

I går ble det kjent at Samsung utsetter Galaxy Fold i hele verden, Norge inkludert.

Trekket kom som følge av at mange av dem som mottok et testeksemplar, for eksempel journalister og såkalte «influencere», opplevde store problemer med den brettbare skjermen.

For noen ble skjermen ødelagt samme dag som de mottok produktet, mens for andre ble skjermen gradvis svekket iløpet av få dager.

Annonse

Alle må levere tilbake Galaxy Fold

Nå skriver Reuters at selskapet tilbakekaller alle testeksemplarer som er distribuert. Informasjonen kommer fra en kilde med direkte kunnskap om saken, skriver nyhetsbyrået.

Samsung har utsatt Galaxy Fold-lanseringene på ubestemt tid mens selskapet undersøker årsakene til skjermproblemene. Foreløpig funn tyder imidlertid på at problemene stammer fra mekanismen som sørger for at Fold kan brettes.

Dette sa selskapet i en pressemelding:

«Innledende funn fra inspeksjonen av rapporterte problemer på skjermen, viste at dette kunne være forbundet med påvirkning av hengselens øvre og nedre eksponerte områder. Det var også en forekomst der stoffer som fantes inne i enheten, påvirket skjermytelsen. Vi vil iverksette tiltak for å styrke skjermbeskyttelsen. Vi vil også forbedre veiledningen om pleie og bruk av skjermen, inkludert beskyttelseslaget, slik at våre kunder får mest mulig ut av Galaxy Fold».

Frykt for eskalering

Tilbakekallingen av testeksemplarene er åpenbart et forsøk på å begrense skadeomfanget, både bokstavelig talt og omdømmemessig. For selv om ikke alle har opplevd at skjermen ødelegges, kan du banne på at Samsung frykter at det på et tidspunkt skal skje med flere testenheter.

Det sikreste for selskapet er dermed å samle inn alle leverte enheter, noe de altså nå gjør.

 

Kilde:
Reuters

Annonse
Annonse