Er dette sant?
Apple har bedre kontroll over appene på App Store, enn Google har med Play Store, men perfekte er de ikke. iCloud er svakeste ledd i Apples sikkerhetsrekke selv om iPhone på maskinvarenivå er veldig sikker.

Annonse


Er dette sant?

Sandy Parakilas, tidligere Facebook-leder mellom 2011 og 2012, endte til slutt med å bli en av selskapets kritikere, og er nå ansatt av Apple, og: vi tar en titt på om Apples påstand om at det som ligger på din iPhone, aldri kommer i hende andre.

Apple må fikse iCloud

Tim Cook har tidligere gått ut mot selskap som Facebook og uttalt at Apple ikke selger personinfo for å tjene penger – dette skal ha gjort Facebook-sjef Mark Zuckerberg rasende, og visstnok endt med å ha beordret hele Facebook til å bytte fra iPhone til Android.

Om den historien er sann er vi usikre på, men det er et faktum at Parakilas har fått jobben med å sørge for at Apples syn om personvern er med når det skapes nye produkter, det vil si å sørge for at personinfo ikke lekker, og at det ikke snappes opp unødvendig data eller data som det ikke er samtykke om mellom bruker og selskap.

Facebook: – Tim Cook har ikke gjort annet enn å kritisere oss

Annonse


Dette mener vi: Apples maskinvare er veldig sikker, men det er ikke hele historien

Nå nylig, under CES, brukte Apple anledningen til å markedsføre seg selv som et selskap med sikre enheter som ikke lekker persondata, en sannhet med modifikasjoner da Apple ikke har kontroll over andre app-produsenters brukervilkår, at feil kan forekomme, og dette poengtert av Business Insider: app-backups til iCloud er ikke like sikre (mange husker nok denne episoden) som hva som kun finnes i skyen, og kan snokes i av myndighetene fordi du vet passordet.

Og, Apple får betalt av Google for å ha dem som standard søkemotor, et selskap som tjener mer penger jo mer de vet om deg, og som er en sentral del av Apples nettleser Safari.

Google betaler nesten 50 kroner for hver eneste iOS-enhet

Se hvordan Apple erter konkurrentene før CES 2019

 

Kilde:
Business Insider

Annonse


Annonse


Annonse