Instruksene om at Facebook-topper er instruert om å bruke Android-telefoner kommer ikke lenge etter at Facebook ble kritisert av Tim Cook.

Annonse


Facebook: – Tim Cook har ikke gjort annet enn å kritisere oss

Ifølge The New York Times har Facebook-sjef Mark Zuckerberg den siste tiden instruert alle Facebook-topper til å benytte seg av Android-telefoner, med begrunnelse i at programvaren har flere totale brukere på verdensbasis. En annen årsak, indikerer avisa.

Oppdatert, 19:25:

Feiden er reel, det er det ingen tvil om, rett og slett fordi Facebook har publisert et blogg-innlegg der de skriver følgende:

“Tim Cook har konsekvent kritisert vår forretningsmodell og Mark har vært like klar på at han er uenig, så det har ikke vært behov for å ansette noen andre til å gjøre dette for oss. Vi har lenge oppfordret våre ansatte og ledere til å bruke Android fordi det er det mest populære operativsystemet i verden.”

Annonse


Det som har fått Facebook og Zuckerberg til å se rødt, er blant annet hva Tim Cook sa i et intervju med Time:

“Vi kommer ikke til å gå inn og selge livet ditt. Personvern er en menneskerett og en sivil frihet.”

Tim Cook kritiserer Facebook

Den New York-baserte avisen skriver at instruksene kom rett etter at Apples administrerende direktør, Tim Cook, kritiserte Facebook i et intervju med å si at det sosiale mediet er en tjeneste som i stor grad påvirker privatlivene våre.

I samme intervju kom han med et lite stikk mot Facebook-sjefen da han ble spurt om hva han hadde gjort for å takle Cambridge Analytica-skandalen da den ble kjent: svaret var nemlig så kort og konsist som at han aldri kunne sett seg selv i den situasjonen.

Zuckerberg svarte i intervju

Dette fikk naturligvis Zuckerbergs oppmerksomhet, som like etter i et intervju med Recode ga uttrykk for at han ikke syntes noe særlig om kommentarene fra Apple-sjefen. Han uttalte at det var absurd å høre slikt fra selskaper som jobber hardt for så å kreve dyrere priser og deretter påstå at de bryr seg om deg.

Det er et rimelig argument at man skal bruke Android ettersom det har flest brukere på verdensbasis, men tidspunktet å innføre en slik instruks på kan sies å være utspekulert.

 

Kilder:
The New York Times
The Verge

Annonse