Svindlerne krever betaling i bitcoin for å ikke detonere bomben, og truer med at de har en person på stedet som kommer til å følge med på mistenkelig aktivitet.

Bitcoin-svindlere har sendt bombetrusler over hele verden

Flere kilder forteller uavhengig av hverandre at noen sender bombetrusler til ulike institusjoner i engelskspråklige land hvor de krever 20 000 dollar i bitcoin for å ikke detonere bombene. De utsatte er både bedrifter, skoler og sykehus. Det er uvisst om evakueringen av Facebooks hovedkontor for noen dager siden er relatert til denne saken.

Les også hvordan kjøpe kryptovaluta eller hvordan kjøpe Bitcoin

Ingen eksplosiver funnet

Hittil finnes det ingen bevis på at det faktisk er plassert eksplosiver på de gjeldende stedene, men politimyndigheter har sammen med andre etater i flere land satt i gang evakueringsprosesser av sikkerhetsårsaker. Landene det gjelder er hittil USA, Canada og New Zealand med potensielt flere som avdekkes i dagene som kommer.

Truslene er typisk satt fram i form av brev som er publisert på nett, hvor det blant annet skrives at en person har entret bygningen det gjelder med en eksplosiv enhet. Det er uvisst om noen har betalt pengene det spørres etter i brevene.

Kilde:
The Verge