DriveSavers hevder at de kan åpne hvilken som helst iPhone med passordbeskyttelse.

Annonse


Hevder de kan åpne hvilken som helst iPhone

Selskapet DriveSavers viste i går frem en ny tjeneste som er rettet mot vanlige brukere av iOS-enheter i motsetning til aktører som Grayshift – selskapet som med sin iPhone-åpner først og fremst appellerer til politimyndigheter. Likevel må du bla opp masse penger for å få tilgang til mobilen du har glemt passordet på.

Egen teknologi

DriveSavers forteller at de bruker ny og proprietær teknologi for å innhente data fra en passordbeskyttet iPhone – dette innebærer ifølge selskapet at de kan hente ut bilder, videoer, kontakter, tekstmeldinger og notater blant annet. Det er uvisst hva slags teknologi de påstår å ha utviklet, men det spekuleres i at de enten bruker et system for å gjette passord eller at det er iCloud-relatert.

Hittil har slike tjenester vært begrenset til å gjelde for politiet i forbindelse med etterforskning, der myndighetene for eksempel har benyttet GrayKey-boksen som tvinger seg inn i hvilken som helst iPhone med egen jailbreaking-programvare. Apples iOS 12-oppdatering skal visstnok ha fjernet denne muligheten.

Denne boksen hacker din iPhone – seks sifre er ikke lenger sikkert

Annonse


Kun for private kunder

DriveSavers sier til Macrumors at de ikke tilbyr tjenestene sine for myndigheter og at de kun er for vanlige kunder som i forkant av opplåsningen er forpliktet til å gi selskapet spesielle opplysninger før de får overlevert dataen som hentes ut fra enheten.

Om dette høres aktuelt ut så må du likevel belage deg på å bla opp masse for tjenesten: de krever rundt 25 000 norske kroner for å låse opp telefonen din.

Hvilken metode tror du DriveSavers bruker for å låse opp iOS-enheter?

Kilde:
MacRumors

Annonse


Annonse


Annonse