- Vi har allerede knekt den nye iPhone-sperren til Apple.
GrayKey-utvikleren hevder de allerede har knekt den nye sperren til Apple.

Annonse


– Vi har allerede knekt den nye iPhone-sperren til Apple

Denne uken ble det kjent at Apple øker beskyttelsen i iOS-enheter. De nye sikkerhetstiltakene skal gjøre det vanskelig for blant annet politiet opp låse opp iPhoner. Frem til har amerikansk politi brukt bokser utviklet av selskapet Grayshift for å komme seg rundt beskyttelsen til Apple.

– Den er fremtidssikker

Mange trodde den nye beskyttelsen til Apple ville sette stopper for enheter som Grayshifts GrayKey, men ifølge sikkerhetsselskapet selv har de allerede knekt denne sperren.

“Grayshift har jobbet hardt for å sikre at teknologien deres er fremtidssikker og sier at de allerede har beseiret denne sikkerhetsfunksjonen i betautgaven”, skriver selskapet i en e-postutveksling med Motherboard.

Ifølge Grayshift har GrayKey innebygde funksjoner som vil tas i bruk med tiden og skal sørge for at boksen kan fortsette å låse opp enheter selv om Apple gjør endringer.

Annonse


Misfornøyd med medietrykket

Motherboard skriver samtidig at enkelte av kundene til Grayshift er misfornøyd med det økte trykket i pressen. Flere av disse føler at mediedekningen fører med seg altfor høy interesse for Grayshift, noe som igjen betyr at Apple og andre selskaper følger ekstra godt med.

GrayKey-utvikleren har så langt ikke demonstrert at de kan låse opp enheter med iOS 11.4.1 eller iOS 12 som skal ha ekstra beskyttelse mot slike angrep.

 

Kilde:
Motherboard

Annonse


Annonse


Annonse