- Det handler ikke om å ødelegge for politiet.
iOS 11.4.1 og iOS 12 vil gjøre denne ubrukelig.

Annonse


– Det handler ikke om å ødelegge for politiet

Etter flere rapporter om at kommende utgaver av iOS vil gjøre det vanskelig, om ikke umulig, for selskaper som Cellebrite og GrayShift å låse opp iPhoner, bekrefter Apple at det stemmer.

Stenger dataoverføring via USB-kontakten

iPhone-produsenten bekrefter at i iOS 11.4.1 og iOS 12 stenges datatilkoblingen gjennom USB-kontakten når enheten ikke har vært låst opp i løpet av den siste timen. Det vil gjøre det særdeles vanskelig for politiet i USA som til nå har brukt GrayShift-boksen GrayKey for å låse opp enheter.

Som Ryan Duff, sikkerhetsforsker i Point3 Security, sa til Motherboard forrige uke:

– Du kan ikke utnytte enheten hvis du ikke kan kommunisere med den.

Annonse


– Derfor er det bra at vi kan hacke iPhone

Personvernet er viktigst

I en uttalelse til Engadget sier Apple at det handler om personvern, ikke om å gjøre det vanskelig for politiet.

– I Apple setter vi kunden i sentrum for alt det vi designer. Vi jobber konstant med å forsterke sikkerhetsbeskyttelsen i alle Apple-produkter for å beskytte mot hackere, identitetstyver og angrep mot personlige data. Vi har stor respekt for politiet, og vi designer ikke sikkerhetsforbedringene for å frustrere deres arbeid med å gjøre deres jobb, sier selskapet.

FBI har ved flere anledninger klaget over at det er vanskelig å låse opp iPhoner tilhørende mistenkte, og vil trolig rammes enda hardere av Apples sikkerhetsnyheter. Så gjenstår det å se om Cellebrite og Grayshift er i stand til å lure seg rundt Apples nye begrensninger.

 

Kilder:
Engadget,
Reuters

Annonse