Denne boksen hacker din iPhone på 11 timer
Dette er GrayKey, en iPhone hacke-boks.

Annonse


Denne boksen hacker din iPhone – seks sifre er ikke lenger sikkert

Bruker du kun en kode på fire tall tar det i snitt seks og en halv time å hente ut koden i teorien.

Seks sifre ikke lenger sikkert

Om du bruker seks, som Apple innførte som standard med iOS 9 i 2016, tar det litt under 12 timer i snitt i teorien, melder Matt Green, sikkerhetsforsker, mens utviklerne av GrayKey skryter av de bruker tre dager på en seks sifret iPhone-kode. Selv deaktiverte iPhone-enheter kan hackes.

Ifølge sikkerhetsforsker Green er løsningen å bruke tall, bokstaver og tegn.

Slitsomt for uten FaceID, dvs. iPhone X?  Ja visst, men det vil gjøre det nærmest umulig (dvs. at det vil ta veldig lang tid i skrivende stund) for hackere med tilgang til bokser som GrayKey å få tilgang til informasjonen din.

Annonse


Farlig elegant

Malwarebytes har fått tilgang til boksen for en tid tilbake, som etter å hacket en iPhone, laster ned hele filsystemet til boksen som senere tilbyr filene via et nettbasert grensesnitt. Hele innholdet avsløres som ikke-kryptert og også keychain kan lastes ned

Slik sikrer du deg

Du kan allerede endre dette i iOS 11 ved å gå til Innstillinger – FaceID og passord, tast så nåværende kode, bla ned og finne endre passord.

Trykk så på den blå boksen som heter “passord valg”. Velg så egendefinert alfanumerisk-kode, og du får tilgang til hele tastaturet og kan velge et nøyaktig så komplisert passord du ønsker deg.

 

Kilder:
Motherboard
Malwarebytes

Annonse