Flere aktører jobber for å realisere Hyperloop-konseptet. Nå har et av selskapene bygget sin første fullskala passasjerkapsel.
Flere aktører jobber for å realisere Hyperloop-konseptet. Nå har et av selskapene bygget sin første fullskala passasjerkapsel.

Annonse


Her er verdens første fullskala Hyperloop-kapsel

Hyperloop er navnet på et nytt transportsystem som i teorien kan revolusjonere måten vi reiser på. En rekke selskaper jobber med ulike varianter av hyperloop-teknologien.

Blant dem er Elon Musk og Richard Brandson. Sistnevnte håper for øvrig Hyperloop kan tas i bruk innen tre år.

Hyperloop skal kunne frakte folk fra by til by i svimlende hastigheter, opp mot 1000 km/t. Det er altså omtrent så raskt som et passasjerfly!

Passasjerene skal sitte i en kapsel, som friksjonsfritt, ved hjelp av magnetisme, skal reise gjennom spesiallagde tuber.

Annonse


Vil få fortgang

Hyperloop Transportation Technologies, basert i Los Angeles, har nå vist frem sin første fullskala kapsel, bygget for 30-40 passasjerer.

Selskapet, som ikke har noen forbindelser til Musk, håper å kunne få fortgang i utviklingen av teknologien.

– Dette er “the real deal”, sier HyperloopTT-sjefen Dirk Ahlborn, som beskriver kapselen som “et fly uten vinger”.

Kapselen er 32 meter lang, og er laget av 82 karbonfiberpaneler. Utseendemessig kan den minne om høyhastighetstogene som finnes i Europa og Japan.

Dirk Ahlborn sier det vil være nødvendig med 100 slike kapsler for å operere en linje fra Los Angeles til San Francisco. Da vil det i så fall være mulig å få til avganger hver 45. sekund.

64 mil på 36 minutter

Kapselen, som har fått navnet Quintero One, er konstruert i Spania, men vil nå fraktes til Toulouse i Frankrike, der den skal gjennomgå testing det neste året.

Målet er ifølge Ahlborn at man skal kunne reise fra Los Angeles til San Francisco på 36 minutter. For ordens skyld: dette er en reise på 64 mil.

Har du troen på Hyperloop?

Ønsker Apple skal betale for Hyperloop

 

Annonse