The Boring Company har omsider fått skriftlig godkjenning.
The Boring Company har omsider fått skriftlig godkjenning.

Annonse


Nå er Elon Musk-selskapet ett steg nærmere å bygge det som kan revolusjonere kollektivtransporten

I juli i fjor tviret Elon Musk om han hadde fått muntlig avtale av myndighetene om byggingen av en Hyperloop mellom Washington DC og New York. Den gang stilte myndighetene seg forundret over uttalelsene, men nå har Musk omsider fått det skriftlig.

I skriftlig form

The Boring Company har nå fått skriftlig godkjenning av myndighetene, men enn så lenge kun for forberedelser og utgraving. Området selskapet har fått godkjennelse for, ligger ved New York Avenue NE i NoMa-kvartalet, skriver Washington Post.

Borgermester i Washington DC, Muriel E. Bowser, besøkte Elon Musk-selskapet i California tidligere denne måneden der han fikk lære mer om teknologien og muligheten til gå gjennom en slik tunnel.

Overfor nettavisen sier John Falcicchio, Bowsers stabssjef, at transportmyndighetene jobber med å finne ut av hvilke andre tillatelser Boring Company trenger for å bore under bilveier og andre, offentlige områder.

Annonse


Blir dette framtidas kollektivtransport?

Superrask kollektivtransport

Et kjapt søk på Google viser at det tar rundt tre timer med tog fra Washington DC til New York. Ifølge Elon Musk vil denne distansen, med stoppene Philadelphia og Baltimore, ta kun 29 minutter. Dermed har Hyperloop potensial til å revolusjonere kollektivtransporten.

Som Engadget skriver, kan man jobbe på Manhattan og bo i Philadelphia for en tidel av prisen.

 

Kilde:
Washington Post

Annonse