Ønsker Apple skal betale for Hyperloop
Richard Bransons Virign og Elon Musks SpaceX forsker begge på Hyperloop-transport. Blldet er fra SpaceX sin pod-konkurranse fra i fjor.

Annonse


Ønsker Apple skal betale for Hyperloop

I en rar politisk vri ønsker Cupertinos bystyre at Apple betaler for en Hyperloop som kanskje skal bygges nærme Apple Park i samme småby.

Musks transport-fantasi kan bli betalt av Apple og andre

Byen prøvde å innføre ekstra-skatt i forhold til antallet ansatte hos selskapene i området, noe som hadde betydd langt større inntekter til bykassa fra blant annet Apple, men etter samtaler med Tim Cook er dette forslaget utsatt til 2020, men det betyr ikke at Apple slipper unna. Ikke nødvendigvis.

For nå er forslaget at Apple bør sponse en Hyperloop som skal bygges i området. Apple på sin side forklarer at de allerede har spyttet inn over en halv milliard kroner på offentlig transport i område.

Det er foreløpig usikkert hva som skjer, men at de store selskapene i Silicon Valley-området vil måtte hjelpe til med å betale for kollektivtransporten er sannsynlig, og noe de nok heller går med på kontra økte skatter som er vanskelig å kvitte seg etter at de først er innført.

Annonse


Dette er fra en SapceX Hyperloop-konkurranse fra august i fjor:

 

Kilder:
WSJ (betalingsmur)
9to5mac

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse