Facebook kan få tilgang til Instagram-data som posisjonen din.
Ønsker du at Instagram-informasjonen din skal deles med Facebook?

Annonse


Facebook kan få tilgang til Instagram-data som posisjonen din

Etter at Instagram-grunnleggerne Kevin Systrom og Mike Krieger sluttet i Facebook – angivelig på grunn av uenigheter med Mark Zuckerberg – har Adam Mosseri tatt over som lederen for Instagram.

Mosseri har tidligere vært leder for Facebooks News Feed og beskrives av flere medier som en nær venn til Zuckerberg.

Flere frykter at Systrom og Kriegers avgang åpner for tettere integrasjon og datadeling mellom Facebook og Instgram, noe vi allerede ser tegn på.

Deling av Instagram-data med Facebook

TechCrunch har kommet over detaljer som viser at Instagram tester et nytt alternativ for personvern som gjør det mulig å dele posisjonshistorikk fra Instagram med Facebook. Bildetjenesten kan hente eksakte GPS-data, selv når ikke appen er i bruk, og dette kan så deles med Facebook.

Annonse


Det åpner for at Facebook kan drive med målrettet annonsering, skriver nettstedet.

Svarer på påstandene

Overfor TechCrunch sier en talsperson for Facebook følgende.

– Vi kan bekrefte at vi ikke har introdusert oppdateringer til vår posisjonsvalg. Som du vet jobber vi ofte med ideer som kan endres over tid og til slutt ende opp med ikke å bli testet eller lansert. For øyeblikket lagrer ikke Instagram posisjonshistorikk, vi skal holde brukerne oppdatert med eventuelle endringer til være posisjonsvalg.

Facebook har tidligere blitt bøtelagt av EU etter å ha brutt lovnaden med å ikke koble WhatsApp- og Facebook-data sammen etter oppkjøpet av lynmeldingstjenesten. Tidligere forlot WhatsApp-topp Jan Koum Facebook, ifølge rapportene på grunn av uenigheter rundt personvern og forretningsmodellen til appen.

Ønsker du at Facebook skal ha tilgang til Instagram-dataen din?

 

Kilde.
TechCrunch

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse