Personvernkonflikt - WhatsApp-topp forlater Facebook.
Jan Koum forlater Facebook.

Annonse


Personvernkonflikt – WhatsApp-topp forlater Facebook

The Washington Post melder at Jan Koum, medgrunnlegger og toppsjef i WhatsApp, forlater Facebook. Bakgrunnen for dette skal være uenigheter rundt personvern og lynmeldingsappens forretningsmodell.

Gir seg i WhatsApp

Koum og WhatsApp ble en del av Facebook etter milliardoppkjøpet i 2014. Brian Acton, den andre medgrunnleggeren av appen, forlot det sosiale mediet i september i fjor.

I sitt avskjedsbrev, som du kan lese her, sier Koum at det er på tide å gå videre, men avslører ingen detaljer om årsakene til hans sorti.

– Jeg tar en pause for å gjøre ting som jeg nyter og som ikke omhandler teknologi, skriver han og nevner ting som å samle på luftkjølte Porscher og jobbe med bilene sine.

Annonse


– Og jeg kommer fortsatt til å heie på WhatsApp – bare utenfra. Takk til alle som har gjort denne reisen mulig, avslutter selskapets medgrunnlegger.

Ønsket ikke Facebook-deling

The Verge skriver at WhatsApp-duoen var forkjempere for personvern og at det var viktig for dem at tjenesten fortsatt hadde fokus på det etter Facebook-oppkjøpet. Blant annet uttalte de at integrasjon med Facebook ikke skulle bli obligatorisk og at appen ikke skulle dele informasjon med det sosiale mediet.

Facebook presset dog WhatsApp til å dele informasjon, noe myndighetene spesielt i Europa ba om å få slutt på.

 

Kilder:
The Washington Post,
The Verge

Annonse