Hopp til navigasjon Hopp til innhold
WhatsApp skal begynne å dele deler av informasjonen din med Facebook. (Ill.: WhatsApp)

Nå blir WhatsApp-informasjonen din delt med Facebook

Slik skal de vise mer målrettet annonse.

WhatsApp har oppdatert brukervilkårene for tjenesten som innebærer at deler av informasjonen din blir delt med Facebook.

Deles med Facebook
Sistnevnte kjøpte opp lynmeldingsappen i 2014 og vil bruke informasjonen til å vise mer målrettede annonser på tjenesten.

Dataene det gjelder er telefonnummer, profilnavn og -bilde, påloggetstatus, statusmelding og sist sett-status. Innholdet i meldingene blir ikke delt.

De første rapportene om denne endringen dukket opp i starten av året.

Kan deaktiveres
I et blogginnlegg skriver WhatsApp blant annet følgende om de kommende endringene:

«Ved å koordinere mer med Facebook kan vi gjøre ting som å spore grunnleggende telemetri på hvor ofte folk bruker tjenesten vår og fjerne søppelpost på WhatsApp. Og ved å koble telefonnummeret ditt med Facebooks systemer, kan Facebook tilby bedre venneanbefalinger og vise flere relevante annonser for deg hvis du har en konto der.»

WhatsApp har for så vidt sluppet en guide som viser hvordan du kan avslå Facebook-koblingen.

Kilde:
MacRumors

Stikkord: annonser, facebook, whatsapp