Hevder Twitter-sjefen stanset blokkeringen av InfoWars.
Twitter avfeier påstandene om at toppsjefen skal ha omgjort avgjørelser relatert til InfoWars.

Annonse


Hevder Twitter-sjefen stanset blokkeringen av InfoWars

I august valgte Apple, Facebook, Spotify og YouTube å blokkere Alex Jones, mannen bak InfoWars, fra sine kanaler. Apple og Spotify fjernet podkaster, mens Facebook og YouTube utestengte InfoWars-kontoer.

Mikrobloggen Twitter gikk ikke like langt, men valgte heller å gi Jones en ukes pause fra tvitring.

Hevder Dorsey endret avgjørelsen

Ifølge The Wall Street Journal (betalingsmur) var det Twitter-sjef Jack Dorsey som bestemte at Jones og InfoWars ikke skulle utestenges helt fra det sosiale mediet. Dorsey skal angivelig ha overstyrt avgjørelsen til Twitters styre, som ønsket InfoWars fjernet.

WSJ hevder også at Twitter-sjefen skal også ha sørget for at omstridte Richard Spencer fikk opphevet utestengelsen på mikrobloggen.

Annonse


Avviser påstandene

Twitter sier i en kommentar til nyhetsmediet at disse rapportene ikke stemmer og at Dorsey ikke var involvert i prosessene relatert til Jones, InfoWars og Spencer.

– Disse påstandene er helt og fullstendig feilaktige. Tjenesten vår kan kun fungere rettferdig ved å følge reglene konsistent, fremfor personlige synspunkter til topplederne, inkludert vår toppsjef, sier Vijaya Gadde, juridisk sjef i Twitter, til avisen.

 

Kilde:
The Wall Street Journal (betalingsmur)

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse