Slik lurer Netflix seg unna "Apple-skatten".
Netflix tester en ny funksjon som omgår App Store.

Annonse


Slik lurer Netflix seg unna “Apple-skatten”

Flere nettsteder melder at Netflix har startet testingen av en funksjon som gjør det mulig for strømmetjenesten å omgå avgiftene App Store tar ved hver transaksjon. Norge er et av landene dette testes i.

Omgår Apple-krav

Netflix-brukere som har tilgang til denne testfunksjonen, ser ikke den vanlige “registrer deg”-menyen i iOS-appen, men blir i stedet videresendt til Netflix’ nettside. På den måten unngår Netflix at Apple tar de sedvanlige 30 prosentene.

Som kjent tar Apple 30 prosent av summen når en kunde abonnerer på tjenester som Netflix og Spotify via App Store. Beløpet synker til 15 prosent for fornyelser, og det er disse avgiftene Netflix unngår ved å sende kundene til sin egen side.

I en uttalelse til TechCrunch sier en talsperson for Netflix at de hele tiden innoverer og tester nye muligheter for å registrere seg på ulike plattformer.

Annonse


Flere har tatt opp kampen

Spotify har forsøkt en liknende kamp da de rettet mye fokus mot “Apple-skatten”. Apple valgte senere å nedjustere omsetningen fra abonnementer til 15 prosent etter det første året.

“Fortnite”-utvikler Epic Games har også gått til kamp mot appbutikkene ved ikke å tilby spillet i Play Store på Android. I stedet må spillerne laste ned “Fortnite” via spillhusets offisielle nettside. På iOS er derimot ikke dette mulig og Epic Games er nødt til å gå gjennom App Store.

Er det greit at Netflix forsøker å unngå å betale 30 prosent (eller 15 prosent etter det første året) fra abonnentene?

 

Kilde:
TechCrunch

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse