Spotify retter igjen skytsen mot Apple.
Spotify retter igjen skytsen mot Apple.

Annonse


Spotify langer igjen ut mot “Apple-skatten”

Financial Times skriver at Spotify og en flere andre teknologiselskaper har bedt EU-regulatorer å slå ned på det de mener er konkurransehemmende oppførsel fra selskaper som Apple og Amazon.

Misfornøyd med “Apple-skatten”
Strømmetjenestene Spotify og Deezer er misfornøyd med at Apple tar 30 prosent av summen når brukere registrerer abonnent via Apples App Store, og det skjer selv om Apple tilbyr en egen strømmetjeneste på iOS. I et brev til EU skriver gruppen at de ønsker et rettferdig marked og at plattformer som ofte misbruker markedsposisjonen sin, må løsne opp og slutte å oppføre seg som portvoktere.

Nå jobber Europakommisjonen med nye forskrifter som styrer hvordan store teknologiselskaper arbeider med utviklere og forhandlere som er avhengig av deres plattformer, skriver  Financial Times.

Apple Music-sjefen advarer Spotify: – Ingen tjener penger.

Annonse


Det kommer endringer
Dette er ikke første gang at Spotify går etter Apple. I mai i år sendte Spotify inn en liknende klage til EU der selskapet og de andre som signerte brevet mente at Apple og Google hindrer rivalene sine fra å konkurrere rettferdig ved å misbruke markedsposisjonen sin.

I fjor gjorde Apple endringer til hvor stor andel selskapet tar av omsetningen til abonnementskjøp som går fra 70/30 til 85/15 etter brukeren har brukt tjenesten ett år. Spotify svarte på dette med at endringen “når ikke roten av problemet med Apple-skatten”.

Er du enig med Spotify om at Apple misbruker markedsposisjonen sin, eller bør Apple kunne gjøre det det vil på selskapets plattform?

 

Kilde:
Financial Times (betalingsmur)