Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Google jobber med et nytt operativsystem. Dette er for ordens skyld en Pixel med Android. (Ill.: Google)

Google mystiske OS kan erstatte Android og Chrome OS

Operativsystemet som skal drive «alt».

Det har versert flere rykter om Googles mystiske Fuchsia OS. Nå skriver Bloomberg at søkeselskapets Fuchsia-avdeling består av 100 utviklere som jobber med det som kan bli arvtakeren til Android.

Første gang vi skrev om Fuchsia OS var august 2016: Google jobber med helt nytt operativsystem.

Ønsker å være Android-arvtakeren

Ifølge rapportene vil den kommende plattformen tilby hyppigere sikkerhetsoppdateringer og skal være bedre tilpasset stemmekommandoer. Bloomberg skriver at operativsystemet er designet for å gi den samme opplevelsen uansett enhet – høres litt ut som Microsofts arbeid med Windows 10 – enten det er en bærbar PC eller en smarttelefon.

Personer nettstedet har snakket med, sier at Google i førsteomgang planlegger å implementere Fuchsia i stemmestyrte høyttalere, noe som kan skje om tre år hvis alt går som det skal. Videre derfra er planen å gjøre Fuchsia klart for støtte enheter som bærbare PC-er.

«Til syvende og sist ønsker avdelingen å bytte ut Android, programvaren som styrer trekvart av verdens smarttelefoner, med deres system», sier personene Bloomberg har vært i kontakt med. De legger til at planen er at dette vil skje i løpet av de neste fem årene.

Les mer om Fuchsia OS:

Se Googles helt nye operativsystem som skal kjøre på alle enheter – nå skal de gjøre som Apple

 

Kilde:
Bloomberg

Stikkord: android, Fuchsia, Google, Mobil