Google mystiske OS kan erstatte Android og Chrome OS.
Google jobber med et nytt operativsystem. Dette er for ordens skyld en Pixel med Android.

Annonse


Google mystiske OS kan erstatte Android og Chrome OS

Det har versert flere rykter om Googles mystiske Fuchsia OS. Nå skriver Bloomberg at søkeselskapets Fuchsia-avdeling består av 100 utviklere som jobber med det som kan bli arvtakeren til Android.

Første gang vi skrev om Fuchsia OS var august 2016: Google jobber med helt nytt operativsystem.

Ønsker å være Android-arvtakeren

Ifølge rapportene vil den kommende plattformen tilby hyppigere sikkerhetsoppdateringer og skal være bedre tilpasset stemmekommandoer. Bloomberg skriver at operativsystemet er designet for å gi den samme opplevelsen uansett enhet – høres litt ut som Microsofts arbeid med Windows 10 – enten det er en bærbar PC eller en smarttelefon.

Personer nettstedet har snakket med, sier at Google i førsteomgang planlegger å implementere Fuchsia i stemmestyrte høyttalere, noe som kan skje om tre år hvis alt går som det skal. Videre derfra er planen å gjøre Fuchsia klart for støtte enheter som bærbare PC-er.

Annonse


“Til syvende og sist ønsker avdelingen å bytte ut Android, programvaren som styrer trekvart av verdens smarttelefoner, med deres system”, sier personene Bloomberg har vært i kontakt med. De legger til at planen er at dette vil skje i løpet av de neste fem årene.

Les mer om Fuchsia OS:

Se Googles helt nye operativsystem som skal kjøre på alle enheter – nå skal de gjøre som Apple

 

Kilde:
Bloomberg

Annonse