Entusiaster har allerede kompilert en tidlig utgave av Googles nye OS.
Entusiaster har allerede kompilert en tidlig utgave av Googles nye OS.

Annonse


Se Googles helt nye operativsystem som skal kjøre på alle enheter – nå skal de gjøre som Apple

Fuchsia er navnet på Googles nye OS som ikke er basert på Linux-motoren som Android – i stedet ønsker Google å eie alle aspeketer av OS-et og bruke det på en rekke type enheter.

Har jobbet med det en god stund i det stille
Vi fikk først høre om det i august i fjor
, men da var det ikke mye å se på.

Nå derimot, vet vi en god del mer om OS-et som er under tidlig utvikling og som skal drive PC-er, mobiler, nettbrett og IoT-enheter om noen år (det er allerede avslørt at Android O kommer, så det er klart dette vil drøye, og hva er planen med Chrome OS?)

OS-et kjører LK og Magenta mikrokernelen avhengig av enheten, og er utviklet av Google. Brukergrensesnittet er døpt Armadillo, men siden Google ikke har bygget grensesnittet for deg enda, har Hotfix gjort det.

Annonse


Slik ser altså Fuchsia Armadillo ut akkurat nå:

Grensesnittet
Brukergrensesnittet kodes med Googles egen Flutter utviklingsplattform, det samme gjelder for appene. Cross platform-støtte er mulig allerede takket være Dart som er Googles svar på JavaScript.

Kult er det at Material Design-grensesnittet drives med Vulkan-baserte grafikkrenderen med kodenavnet Escher. Vulkan er den svært ytelses-effektive grafikkplattformen som blant annet gir super-FPS til Doom.

Hjemskjermen sveiper man rundt i vertikalt. Profilbilde (trykk på det og du henter frem ofte brukte innstillinger) er å finne på midten av skjermen sammen med dato, sted og tid samt batteri.

Legg også merke til at Googles assistent bakes inn rett under profilbildet (i hvert fall i denne tidlige utviklingsfasen).

OS-et skalerer allerede til nettbrett med nye og spennende multitasking-funksjoner.
OS-et skalerer allerede til nettbrett med nye og spennende multitasking-funksjoner. (Ill.: Arstechnica/Faksimile)

Heftig multitasking
Historie-kort er den nye greia, og omtrent det samme som en liste over de siste appene du har brukt, men er optimalisert for multitasking. Siste brukte apper havner nederst slik at de er lette å nå.

Multitasking er et høydepunkt i Fuchsia, for du kan stable apper ved siden av hverandre (vertikalt eller horisontalt), eller tre av dem.

Du kan til og med dra inn fire apper for multitasking, for et nettbrett-støtte er også å finne i Armadillo.

 

Kilder:
Hotfix
Neowin

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse