Google sitt nye OS er oppkalt etter en blomst, men akkurat hva selskapet tenker å gjøre med det er det ingen som vet.
Google sitt nye OS er oppkalt etter en blomst, men akkurat hva selskapet tenker å gjøre med det er det ingen som vet.

Annonse


Google jobber med helt nytt operativsystem

Det nye operativsystemet skal være designet til å kunne kjøre på alt fra en kaffetrakter til en bærbar PC.

Nytt prosjekt
Det nye prosjektet dukket først opp på Github, har fått arbeidstittelen Fuchsia. I følge detaljer gravd frem av Android Police så bruker Fuchsia en helt ny kjerne som har fått navnet Magenta. Den er ment til å kjøre på alt, fra IoT enheter til smarttelefoner til nettbrett og bærbare maskiner.

Det som er klart er at Fuchsia ikke skal være en arvtager eller oppfølger til hverken Android eller ChromeOS, men skal altså stå på sine egne ben. Det som i all hovedsak skiller Fuchsia fra Android og ChromeOS er at de begge er basert på Linux.

Pink + Purple == Fuchsia (a new Operating System)
Pink + Purple == Fuchsia (a new Operating System) (Ill.: Google)

Dart
Det primære programmeringsspråket som er brukt i Fuchsia er Googles eget Dart-språk. I tillegg så skal OSet støtte Flutter for å skape UI-objekter. Det kan bety at Google også ønsker en Material lignende utførelse på de grafiske elementene i Fuchsia.

Annonse


Les også: LG blir første produsent med Android 7 mobil

Ingen offentlig informasjon
Google har ikke bekreftet at de jobber med et nytt operativsystem enda, men to ingeniører hos selskapet har bekreftet noen detaljer i saken. Blant annet kunne de bekrefte at Google har bestemt at Fuchsia skal være basert på åpen kildekode fra starten.

Det skal være grunnen til at den ligger åpent ute på Github.

Les også: Google vil at appene dine skal kjenne deg bedre enn du kjenner deg selv.

I skrivende stund er det altså bare spekulasjoner hva Google egentlig planlegger å bruke Fuchsia til, men det er unektelig spennende. En gang i fremtiden vil kanskje kaffetrakteren og nettbrettet ditt kjøre samme OS.

 

Kilde:
9to5Google

Annonse