Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Google slipper nytt API som skal være med å gjøre appene dine smartere. (Ill.: Google)

Google lanserer «Awareness API»

Vil at appene på telefonen din skal kjenne deg bedre enn du kjenner deg selv.

Utviklere av apper til Android plattformen får nå tilgang til mer informasjon om deg, hvor du er og hva du gjør.

Kontekst, kontekst, kontekst
En av de store utfordringene med å lage «smarte» apper er at informasjonen som trengs for å gjøre de smarte har hittil vært utilgjengelig for de fleste applikasjoner. Dette vil Google nå endre med å lansere «Awareness API».

Før du rekker å tenke selv
Med det nye API’et vil utviklere kunne innhente informasjon som din geografiske plassering, været der du er, hva du gjør (går, løper, kjører) og om det er noen Bluetooth Beacons i nærheten.

Tanken er at apper skal kunne komme med forslag til aktiviteter eller innhente informasjon før du rekker å tenke tanken selv.

Snapshot og Fence
På Android Developers-bloggen så kommer Bhavik Singh, Product Manager for Android, med to eksempler på hvordan APIet kan benyttes.

  • Snapshot API
    • Lar appen din innhente informasjon om brukerens nåværende kontekst. Eksempelvis brukerens nåværende lokasjon og værforhold der han/hun oppholder seg.
  • Fence API
    • Lar appen din reagere på endringer i brukerens kontekst, og når den passer med et sett forhåndsdefinerte parametere. Eksempelvis om du er ute og går og har øretelefoner plugget i så kan den foreslå en rolig spilleliste.

Dette er sammenlignbart med eksisterende Geofencing API, forskjellen er at appen ikke trenger å kjøre for at disse kallene skal skje.

Et annet eksempel kan for eksempel være at du har et søk lagret etter et nytt hus i Finn appen. Når den oppdager at du er i et område hvor et passende hus står til salgs kan Awareness API sende et kall til appen din og varsle deg.

Her er en keynote fra Google I/O 2016 om Awareness API:

Kilde:
Android Developer via Android Authority

 

Stikkord: android, developer