Dommer halverer Oculus-boten.
Oculus slipper unna med halvparten av boten.

Annonse


Oculus får milliardboten halvert og slipper salgsstopp

I februar i fjor ble Oculus dømt til å betale 500 millioner dollar, rundt 4 milliarder kroner, i erstatning til ZeniMax. Nå har en dommer bestemt å halvere boten.

Fjernet ett punkt

Årsaken er at dommeren i saken fastslo at det ikke var tilstrekkelig bevis for brudd på opphavsbetegnelse og har dermed strøken den delen av dommen og opphevet boten på 250 millioner dollar. Dermed halveres boten til samme sum, nettopp 250 millioner dollar, rundt 2 milliarder kroner med dagens kurs.

Samme dommer har også avvist forespørselen om å forby salg av Oculus-produkter som krenket opphavsretten.

Fra dommen i fjor:

Oculus ble ikke dømt for å underslå forretningshemmeligheter som ZeniMax prøvde å vinne på, men juryen fant at Oculus-grunnlegger Palmer Luckey brøt en NDA (Non Disclosure Agreement), for det må Oculus betale 200 millioner dollar og 50 millioner dollar for å brudd på opphavsretten.

Annonse
Oculus og grunnlegger Luckey må begge betale 50 millioner dollar for falsk opphavs-betegnelse, mens Oculus-medgrunnlegger Brendan Iribe må betale 150 millioner dollar.

Zenimax håpet på til sammen 6 milliarder dollar i kompensasjon, så 500 millioner dollar er ikke seieren de håpet på, men får de til en midlertidig forføyning på VR-hodesettet til Oculus, altså salgsstopp, vil nok det glede dem.

 

Kilde:
PC Gamer

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse