De ansattes bønn til Amazon: - Ikke selg ansiktsgjenkjenningsteknologi til politiet.
ACLU ber Amazon stanse salget av teknologien til politet.

Annonse


– Ikke selg ansiktsgjenkjenningsteknologi til politiet

Forrige måned bekreftet amerikansk politiet at det benytter avansert ansiktsgjenkjenningsteknologi utviklet av Amazon. Nå oppfordrer nettbutikkens ansatte selskapet om ikke å selge til politiet.

Ber toppsjefen lytte

I et brev til Amazons toppsjef, Jeff Bezos, skriver en gruppe ansatte at selskapet ikke bør selge denne teknologien til politimyndighetene. Også flere aksjonærer har bedt Amazon om å stanse salget (ekstern lenke).

“Selv om herr Bezos forblir stille, står Amazon-ansatte opp sammen med aksjonærer, rettighetsgrupper og bekymrede kunder for å kaste lys på hva Amazons ansiktsgjenkjenningsteknologi faktisk er: en unik trussel fra denne administrasjonen mot sivile rettigheter og særlig innvandrere og fargede personer”, heter det i en uttalelse fra Nicole Ozer, teknologidirektør ved ACLU i California.

“Selskapet vårt bør ikke drive med overvåkningsforretninger, vi bør ikke gjøre forretninger med politiet, vi bør ikke gjøre forretninger med dem som overvåker og undertrykker minoriteter”, står det i brevet fra ansattgruppen.

Annonse


Google snudde

Nylig lyktes Google-ansatte med en liknende kampanje mot ledelsen i selskapet. Flere ansatte var misfornøyde med søkeselskapets samarbeid med det amerikanske forsvaret. Google har senere lovet å ikke utviklet våpen basert på kunstig intelligens.

I kjølvannet av dette har flere senatorer sendt et brev til Google der de kritiserer selskapet for ikke å samarbeide med forsvaret i USA samtidig som de samarbeider med Huawei.

 

Kilde:
Gizmodo

Annonse