De ansattes bønn til Amazon: - Ikke selg ansiktsgjenkjenningsteknologi til politiet.
ACLU ber Amazon stanse salget av teknologien til politet.

Annonse


Amerikansk politi bekrefter bruk av Amazons avanserte ansiktsgjenkjenning

Tidligere denne uken avslørte borgerrettighetsorganisasjonen American Civil Liberies Union (ACLU) at Amazon selger den avanserte ansiktsgjenkjenningsteknologien Rekognition til amerikanske myndigheter, deriblant Orlando.

Bekrefter bruk

Byen uttalte først at det lokale politiet kun testet programvaren i hovedkvarteret, men sier nå at det er satt opp tre kameraer med Rekognition-teknologi rundt om i Orlando. Bekreftelsen kommer fra politisjef John Mina som understreker at kameraene per nå kun kan spore de syv politibetjentene som har stilt seg frivillig til å teste systemet.

Engadget skriver at Mina først sa at de ville avsløre plasseringen til disse tre kameraene, men politiet skal senere ha gått tilbake på dette og begrunnet det med sikkerhetsrisiko. Politisjefen i Orlando sier han ikke er kjent med om opptakene lastes opp til Amazons servere.

Mina uttaler også at ansiktsgjenkjenningsteknologien kan hjelpe politiet med å fange drapsmistenkte og forfølgere, og at teknologien ikke vil brukt til å følge med på tilfeldige personer, innvandrere, politiske aktivister og fargede personer.

Annonse
Verdens mest verdifulle oppstartsselskap for AI overvåker folk i sanntid

ACLU-advokaten Matt Cagle sier i en uttalelse at Orlando Police Department endelig har bekreftet at de bruker Amazons overvåkningsteknologi på offentlige kameraer og at det nå er opp til nettbutikkgiganten.

– Vil de slutte å selge farlige overvåkningsteknologi til myndighetene? Eller vil de fortsette å kompromittere kundenes personvern og utsette samfunn bestående av fargede, demonstranter og innvandrere som allerede er under angrep i det nåværende politiske klimaet? uttaler han.

 

Kilde:
Engadget

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse