- Prismanipulering bak fjorårets bitcoin-eksplosjon.
Forskere kan ha funnet årsaken til den enorme prisveksten til bitcoin i 2017.

Annonse


– Prismanipulering bak fjorårets bitcoin-eksplosjon

Kryptovalutaen bitcoin nådde i fjor enorme høyder og var på det meste verdt tett opp i mot 20 000 dollar, noe som med dagens kurs tilsvarer 160 000 kroner.

– Manipulering spilte en stor rolle

Forskere kan ha avslørt årsaken til den enorme veksten bitcoin-valutaen opplevde i 2017. Ifølge John M. Griffin, finansprofessor ved universitetet i Texas, og student Amin Shams ble kryptovalutaen tether brukt for å blåse opp prisen på bitcoin. De to avdekket gjennom blokkjedeanalyser, som ligger fritt tilgjengelig på nett, at et lavt antall tether-støttede transaksjoner førte til en massiv vekst for verdien til bitcoin i perioden mars 2017 til mars 2018. Griffin og Shams skriver i studien at de gjennom analysene fant et mønster der tether-valutaen ble brukt til å kjøpe bitcoin ved bestemte anledninger. For eksempel rett etter en prisnedgang. – I fjor var det en tydelig enorm prisøkning, og denne studien indikerer at manipulering spilte en stor rolle i de prisøkningene, sier Griffin overfor The New York Times.
DYPDYKK: Hva i alle dager er “bitcoin-mining” og hvorfor bør du glemme å bruke egen maskin?

Nekter for innblanding

Duoen tror at Bitfinex-veksleren, som kjøper og selger thether, brukte valutaen for å kjøpe bitcoin og for å øke etterspørselen, noe som igjen førte til prisveksten. Ledelsen i Bitfinex har tidligere avvist at selskapet har noen innblanding i dette. De har ikke ønsket å kommentere studien overfor avisen.
“Bankene har de-facto innført næringsforbud mot bitcoin”
  Kilde: The New York Times På ITavisen finner du også flere guider til kjøp og salg av krypto. Klikk her for å lese mer:

Annonse