Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Et gruppesøksmål hevder at samtlige Apple Watch er defekte. (Ill.: Trond Bie/ITavisen)

– Samtlige Apple Watch er defekte og Apple er klar over det

Brukere hevder at selskapet aktivt har skjult problemet.

For ikke altfor lenge siden ble Apple rammet av et gruppesøksmål for «sommerfugl»-tastaturet i de nye MacBook Pro-maskinene og MacBook 12″.

Skjermer som knuses eller løsner

Nå rammes selskapet igjen av et gruppesøksmål, og denne gang er det fra en gruppe som mener at samtlige Apple Watch-modeller, fra den første til Series 3, har samme defekt. Ifølge gruppen er det en feil i smartklokkene som fører til at skjermen knekker, knuses eller løsner fra chassiset, og det uten at brukeren har skyld.

I søksmålet står det at dette ofte skjer kun få dager eller uker etter at smartklokken ble kjøpt.

Gruppen skriver videre:

«Apple visste at klokkene var defekte når eller før de begynte å selge dem til forbrukerne. I tillegg klaget kundene til Apple om feilen umiddelbart etter lanseringen av Series 0, Series 1, Series 2 og Series 3. Apple har aktivt skjult og unnlatt å avsløre defekten før, ved eller etter kjøpstidspunktet overfor saksøker og medlemmer av gruppen.»

Apple har stoppet watchOS 5 beta 1 – har du problemer med din klokke?

Gruppen hevder også at Apple har interne retningslinjer om å nekte for at det er en defekt og at skjermproblemene er «utilsiktet skade» forårsaket av brukerne, og på dette grunnlaget nekte å respektere sin egen begrensede garanti. Gruppesøksmålet ønsker en skadeserstatning på fem millioner dollar, rundt 40 millioner kroner.

Apple har så langt ikke kommentert søksmålet, men som 9to5Mac påpeker har iPhone-produsenten tidligere erkjent to problemer med Series 0-utgaven. Det gjelder oppsvulmede batterier og bakdekselet som faller av. Apple har utvidet garantien overfor disse kundene. Series 2 har hatt liknende batteriproblemer, mens Series 3-brukere har opplevd å få synlige striper på skjermen.

Har du hatt noen problemer med din Apple Watch?

 

Kilde:
9to5Mac

 

Stikkord: Apple, applewatch, smartklokke