Google risikerer ny milliardbot fra EU.
Google blir trolig ilagt ny milliardbot av EU-kommisjonen.

Annonse


Google risikerer ny milliardbot fra EU

I juli i fjor varslet EU-kommisjonen at den gransker Google for mulig brudd på konkurransereglene. Bakgrunnen er at søkegiganten mistenkes for å misbrukt markedsposisjonen sin for å få mobilprodusentene til å levere enheter med Google-produkter forhåndsinstallert.

Varsler annonsering av “negative funn”

Financial Times skriver i dag at en avgjørelse kan være like om hjørnet og kan komme i juli. Nettstedet siterer EU-kommisjonens Margrethe Vestager som uttaler at kommisjonen er “klar til å annonsere de negative funnene om få uker”.

EU-kommisjonen har myndighet til å pålegge selskapet opp til 11 milliarder dollar, som er rundt ti prosent av den årlige omsetningen til Googles moderselskap, Alphabet, men ifølge Financial Times blir boten trolig lavere.

Også i fjor ble Google ilagt en større bot av EU-kommisjonen, den gang for å drive konkurransehemmende virksomhet ved å gi sin egen shoppingtjeneste fordelaktig plassering i søkeresultatene. Boten var den gang på én milliard dollar. I tillegg granskes selskapet for brudd på EUs konkurranseregler ved å begrense konkurrentenes muligheter til å publisere søkeannonser på sider fra tredjeparter.

Annonse
 

Kilde:
Financial Times (betalingsmur),
PhoneArena

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse