Google er stadig under lupen til Europakommisjonen.
Google er stadig under lupen til Europakommisjonen.

Annonse


EU: – Google kan ha brutt konkurransereglene

De seneste månedene har Europakommisjonen vært på Google som en klegg, og det ser ikke ut til å avta med det første.

Anklages for å ha misbrukt posisjonen
Ifølge EU-kommisær Margrethe Vestager kan Google ha misbrukt sin dominante posisjon og brutt EUs konkurranseregler ved å begrense konkurrentenes muligheter til å publisere søkeannonser på sider fra tredjeparter.

«I dag har vi ytterligere underbygget vår påstand om at Google på urimelig vis har begunstiget sin egen prissammenligningstjeneste i de generelle søkeresultatene. Det betyr at forbrukerne ikke nødvendigvis ser de mest relevant søkeresultatene», skriver Vestager i en pressemelding.

«Google har utviklet mange innovative produkter som har gjort en forskjell for vår hverdag, men det gir ikke Google rett til å frata andre virksomheter muligheten til å konkurrere og innovere», uttaler EU-kommisæren.

Annonse


Google har nå ti uker på seg til å svare på EU-kommisjonens klagepunkter.

Flere anklager
I april anklaget EU-kommisjonen Google for å utnytte sin dominante posisjon i markedet ved blant annet å tvinge produsenter til å forhåndsinstallere Google Search og Google Chrome, samt å sette Google som standardnettleser.

EU-kommisjonen hevder også at Google hindrer produsenter i å selge smarte mobilenheter kjørende på et annet, rivaliserende operativsystem basert på Android åpen kildekode.

Les også: Google kan få rekordbot.

 

Kilder:
E24,
Politiken

Annonse