Dette er alt du ikke fikk med deg fra Apples avsløringer.
macOS Mojave inneholder flere nyheter.

Annonse


Dette er alt du ikke fikk med deg fra Apples avsløringer

I går sparket Apple i gang den årlige WWDC-messen med flere nyheter og iOS 12 ble for første gang avduket. Under kan du lese om nyhetene du kanskje ikke fikk med deg fra gårsdagens show.

Les også: Dette er hva du må vite om alle Apple-avsløringene – iOS 12 beta og macOS Mojave beta-er utgitt for utviklere.

Fikk du med deg dette?

Vi kan jo starte med en nyhet som trolig få fikk med seg, men som Wccftech faktisk klarte å snappe. Nemlig at Apple skroter USB-C-laderen på 29 watt og erstatter den med en lader på 30 watt. Laderen er designet for MacBook 12, men kan også brukes til å hurtiglade iPhone hvis du har en USB-C- til Lightning-kabel. Når skal Apple gå over til USB-C i iPhone? Prisen er den samme: 579 kroner som betyr at man får 1 watt ekstra for samme pris.

I iOS 12 introduserer Apple en ny måle-app basert på utvidet virkelighet (AR). Med den kan man enkelt og nøyaktig måle ting rundt seg. Det finnes allerede tilsvarende løsninger i App Store, men Apples app drar nytte av nye AR-funksjoner i iOS 12 og er dermed hakket mer presis. Er tommestokken snart avleggs? Trolig ikke.

Annonse
Under kan du se The Verges demo av appen:

En mindre, men likevel kjekk nyhet, er “Security code AutoFill”. Denne funksjonen er nyttig hvis man bruker tjenester som krever at man verifiserer seg ved å taste inn en engangskode man får på SMS. I iOS 12 fylles disse kodene inn automatisk slik at man slipper å kopiere eller huske dem selv.

Bilder-appen i iOS 12 får flere nyheter. Under “For deg”-fanen vil appen foreslå filtre og effekter man kan bruke på ulike bilder man har tatt. I tillegg vil det også dukke opp dele-forslag for bilder og albumer som kan deles med venner. Mottakerne blir anbefalt å dele tilbake bilder fra samme hendelse.

Du har sikkert fått med deg at macOS før mørkemodus, men hva med at Mac App Store får en designoverhaling. App-butikken er i samme designgate som oppdateringen iOS App Store fikk i fjor med store “plakater” og anbefaling av nytt innhold, apper og spill. Apple annonserte at Mac App Store, som ikke akkurat er fylt til randen med innhold, snart får Microsoft Office og Adobe Lightroom CC.

SNIKTITT: Gled deg til iOS 12, for dette lover bra.

Samtidig er det også klart at iOS-appene News, Home og Aksjer kommer til macOS. Så langt er det ukjent om Mac-utgavene tilbyr noe mer enn iOS-appene.

macOS har også et økt fokus på sikkerhet. For eksempel blir man spurt via sprettoppmeldinger om man ønsker å gi en app tilgang til plassering, bilder, kontakter, mikrofon og liknende. Ikke ulikt hvordan det nå fungerer i iOS. Et annet sikkerhetsaspekt finner man i Safari. Funksjonen heter Intelligent Tracking Prevention og hindrer at sosiale medier-funksjonalitet som “liker”- og “dele”-knapper sporer brukeren uten samtykke.

Filutforskeren Finder har også fått ny funksjonalitet. Med “gallerivisning” kan man raskt og enkel se en forhåndsvisning av filene sine og det være seg bilder, videoer, presentasjoner, PDF-er med mer. Finder har også en ny sidefane som inneholder metadata om filen(e).

Er det noen nyheter vi har glemt å få med? Fyr løs i kommentarfeltet.

 

Kilder:
Wccftech,
9to5Mac,
The Verge

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse