Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Facebook-brukerne kan snart slette historikken. (Ill.: Facebook)

Snart kommer Facebook-funksjonen «alle» venter på

Men nettsamfunnet advarer om at det kan ødelegge brukeropplevelsen.

I kjølvannet av den ferske Facebook-skandalen lanserer nettsamfunnet en ganske aktuell funksjon. Nyheten kom i forkant av gårsdagens F8-konferanse der selskapet annonserte blant annet nyheter til Messenger.

Slett historikken din

Funksjonen heter «Clear History» og er en del av Facebooks økte satsing på personvern. Slik forklarer Mark Zuckerberg det:

«I nettleseren din har du en enkel måte å slette informasjonskapsler og historien på. Ideen er at mange sider er avhengig av informasjonskapsler for å fungere, men du har fortsatt mulighet til å slette historien når du ønsker. Vi lager en versjon av dette for Facebook. Det blir en enkel løsning for å slette surfehistorikken på Facebook – hva du har trykket på, nettsider du har besøkt og så videre.»

Når denne funksjonen er på plass, vil brukerne se informasjon om appene og nettsidene de har besøkt og kan slette denne informasjon fra kontoene sine.

«Du kan til og med velge å ikke ha denne informasjonen lagret på kontoen din», forklarer Facebook-sjefen.

Les også: Slik kan du se alt Facebook har lagret om deg.

– Brukeropplevelsen kan forverres

Han legger til at å slette loggen kan ødelegge brukeropplevelsen.

«For å være helt tydelig: når du sletter informasjonskapsler i nettleseren, kan deler av opplevelsen blir verre. Det kan hende du må logge inn på nytt på hver eneste nettside og kanskje må du sette opp ting på nytt. Det samme vil skje her», skriver Zuckerberg og advarer om at Facebook ikke vil fungere like godt når tjenesten lærer brukernes preferanser på nytt.

Det vil ta noen måneder før «Clear History» er på plass.

 

Kilde:
Facebook

Stikkord: facebook, SosialeMedier