Facebook lagrer alt du gjør.
Facebook lagrer alt du gjør.

Annonse


Slik kan du se alt Facebook har lagret om deg

Visste du at alt du gjør på Facebook lagres i en stor fil? Siden 2010 har det sosiale mediet latt brukerne laste ned en arkivfil som inneholder all informasjon om hva du har foretatt deg.

Det inkluderer bilder, videoer, annonser man har trykket på, samtaler, tidligere og nåværende forhold, venner du har fjernet fra vennelisten og så videre. Kort fortalt betyr det at Facebook lagrer alt og aldri sletter noe.

Sletter ingenting

HackerNoons Georges Abi-Heil, via The Next Web, ønsket å se hvor mye Facebook vet om ham ettersom han forsøker å vise minst mulig i sosiale medier.

“Vi har alle gitt opp privatlivet … vi bare innser det ikke”, skriver Abi-Heil som opprettet Facebook-kontoen sin fredag 14. september i 2007. Siden den gang har alt han har gjort på det sosiale mediet, blitt lagret. Ingenting er blitt slettet.

Annonse


“Jeg føler at for første gang i historien, har ti år med menneskelig oppførsel blitt grundig samlet inn, lagret og analysert.”

Du kan lese mer om reaksjonen hans og funnene i kildelenken.

Noe merkelig å spørre om?

– Det ser ut som PlayStation liker meg

Man kan også se hvilke annonsører som har tilgang til kontaktinformasjonen din. For Abi-Heil er tallet 21, syv av dem relatert til PlayStation. For undertegnedes del er det 16 som har informasjon, også syv av dem med tilknytting til PlayStation. Snodig.

Så hvordan får man tilgang til all dataen? Det gjør du ved å følge de tre stegene som står på denne siden og som er oppsummert under:

  • Logg på Facebook.com og trykk øverst og velg Innstillinger.
  • Trykk på Last ned en kopi av dine Facebook-data.
  • Trykk Start Mitt arkiv.
  • Etter rundt ti minutter blir du varslet om at arkivet er klar for nedlastning.

 

Kilde:
The Next Web