Et eget operativsystem er Huaweis plan B.
For øyeblikket kjører Huawei Android. Det kan komme til å endre seg.

Annonse


Et eget operativsystem er Huaweis plan B

Etter ZTEs utestengelse fra det amerikanske markedet, som betyr at selskapet de neste syv årene ikke får kjøpe tjenester fra selskaper i landet, kan Huawei som blir neste ut.

Selskapet har slippet med å få innpass i USA og ifølge ferske rapporter har det amerikanske justisdepartementet startet etterforskningen av selskapet for mulig brudd på landets sanksjoner mot Iran. Det melder Wall Street Journal.

– Har jobbet med eget OS siden 2012

Kinesiske ZTE kan ikke handle brikkesett fra Qualcomm eller bruke diverse Google-tjenester fra Android, noe som kan være skjebnesvangert for selskapet. Det samme kan skje med Huawei – dog utvikler selskapet egne brikkesett – men det ser ut som P20 Pro-produsenten har en reserveplan hvis noe skulle skje.

South China Morning Post melder at Huawei i lang tid har jobbet med en plan B. Nemlig et eget operativsystem og et alternativ til Android. Ifølge rapportene har operativsystemet vært under utvikling siden 2012 og er designet for smarttelefoner, nettbrett og PC-er.

Annonse


Vi har til gode å se noe av det i selskapets produkter, årsaken til dette skal være at operativsystemet fortsatt er begrenset og har på langt nær like god appstøtte som Android. (Her kan Progressive Web Apps komme inn.) I 2016 verserte det også rykter om at Huawei utvikler eget OS.

USA-usikkerhet

The Next Web beskriver Huaweis angivelige planer som “ikke altfor gale” ettersom det er kjekt å ha en plan hvis noe skulle skje. Spesielt etter at Huawei mistet potensielt gode avtaler med amerikanske operatører, trolig etter press fra Kongressen.

I tillegg advarte amerikansk etterretning nylig innbyggerne om å kjøpe smarttelefoner fra Huawei av frykt for spionasje.

 

Kilder:
South China Morning Post,
The Next Web

Annonse