Frankrike hiver ut WhatsApp og Telegram.
Myndighetene i Frankrike utvikler en egen lymeldingsapp. Her er landets president Emmanuel Macron sammen med USAs Donald Trump.

Frankrike hiver ut WhatsApp og Telegram

Franske myndigheter planlegger å skrote meldingstjenester som russiske Telegram og amerikanske Signal og WhatsApp. I stedet planlegger myndighetene å utvikle en egen meldingstjeneste.

Telegram ble startet av russiske Pavel Durov, men har nå base i London i England.

Utvikler egen lynmeldingstjeneste

Årsaken er at landet ønsker at kommunikasjon innad i statsapparatet er sikker samtidig som den forblir i Frankrike. Reuters skriver at myndighetene er bekymret over “potensielle sikkerhetsbrudd” hvis de bruker en tjeneste som har base i Russland eller USA.

Nettstedet forklarer at myndighetene i Frankrike aldri bruker de nevnte meldingstjenestene til konfidensielle samtaler, men at hendelser og teknisk informasjon ofte håndteres via tjenestene. Blant annet ble planleggingen av presidentfruens nylige tur til en dyrepark, planlagt via Telegram.

Nyheten kommer i kjølvannet av Facebook-skandalen og den russiske bannlysingen av Telegram i landet.

Er i testfasen

For øyeblikket er den nye appen under testing blant 20 personer i statsapparatet i Frankrike og kan etter planen bli obligatorisk for samtlige denne sommeren.

Reuters skriver at appen er utviklet av ansatte i myndighetene og bruker gratis og åpen kildekode funnet på Internett. Appen kan potensielt sett blir tilgjengelig for samtlige innbyggere i Frankrike.

 

Kilde:
Reuters