Historisk sak: Bitcoin-tvist skal opp for Oslo tingrett.
Bitcoin-saken skal opp i Oslo tingrett førstkommende torsdag.

Annonse


Historisk sak: Bitcoin-tvist skal opp for retten

I en pressemelding kunngjør Bitmynt at bitcoin-saken mellom Sturle Sunde og Nordea skal opp for retten 19. april. Saken er berammet til to dager.

Saksøkte Nordea

Saken startet da Nordea i fjor avsluttet Sundes kundeforhold etter Kripos mente at mannens bitcoin-tjeneste var blitt brukt til transaksjoner mellom kriminelle. Sunde tapte saken i Oslo tingrett i desember i fjor.

Det var i juni i fjor at Sunde, som er en av Norges største bitcoin-vekslere, ble kontaktet av banken som ønsket å vite om hans videre planer. I juli søkte han via selskapet Bitcoin AS om bedriftskonto i Nordea. Uken senere fikk han avslag. Kort tid senere ble Sunde varslet av banken om at hvis han ikke stanset bitcoin-handelen, ville også privatkontoen hans bli sperret.

Mener bankene bedriver boikott

I den kommende tvisten i Oslo tingrett ønsker Sunde at kundeforholdet for Bitmynt AS gjenopprettes. Sunde har saksøkt på Nordea på det grunnlag av at han mener Nordea og flere andre, norske banker boikotter privatkunder som handler bitcoin og nekter kundeforhold til bedrifter som vil drive med bitcoin og blokkjeder, opplyser Bitmynt i en pressemelding.

Annonse


Overfor E24 sier Nordea at det vil legge ned påstand om at virksomheten, bitcoin-handel, er uregulert og at banken ikke har mulighet til å kontrollere eller spore hvor midlene som går ut og inn av kontoene, kommer fra.

 

Kilder:
Pressemelding,
E24

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse