Nordea saksøkes etter å ha stengt konto til bitcoinveksler.
Nordea saksøkes etter å ha stengt konto til bitcoinveksler.

Annonse


Nordea stengte kontoen til bitcoinveksler etter Kripos-etterforskning

I går startet tvistesaken mellom Sturle Sunde og Nordea. I fjor høst avsluttet banken kundeforholdet med mannen. Årsaken er at Nordea mener det er risiko for hvitvasking og terrorfinansiering, melder E24.

Les også hvordan kjøpe kryptovaluta eller hvordan kjøpe Bitcoin

Møtes i retten
En oversikt fra Kripos viser at Sunde er en av Norges største bitcoinvekslere og ifølge banken har det i år vært opptil 1400 transaksjoner i måneden, skriver Dagens Næringsliv. Sunde krever at Nordea gjenåpner kontoen hans.

Banken viser til etterforskning fra Kripos om at Sundes tjeneste er brukt i transaksjoner mellom kriminelle for kjøp av narkotika. Overfor E24 sier mannen at det er politiets jobb å etterforske om det skjer noe kriminelt.

Annonse


– Det er ikke min jobb å finne ut om folk kjøper narkotika eller ikke, sier han til nyhetsmediet og legger til at han ikke var klar over at han ble brukt som mellommann for slike transaksjoner.

Har hjulpet Kripos
I rettssaken gjentok Nordea at Sundes tjenester blir brukt til narkotikahandel.

– Det finnes eksempler på at kriminelle bruker Sundes tjenester til narkotikahandel, sa bankens advokat, Vidar Riksfjord, ifølge E24.

Kripos valgte å ikke ta stilling til om kontoen til mannen bør bli stoppet, skriver nettstedet. Politioverbetjent i Kripos og ekspert på kryptovaluta, Eirik Sneeggen, sier overfor E24 at de ved flere anledninger har fått informasjon av Sunde som er brukt til å avdekke kriminelle forhold.

En kjennelse i saken er forventet om en uke.

 

Kilde:
E24 1,2

Annonse