Ta imot MateBook Pro X.
Ta imot MateBook Pro X.

Annonse


Se, den har jo omtrent ikke ramme – dette er MacBooken Apple ikke klarte lage

Da er dagen omsider kommet og det er Huawei som starter ballet. Dette avslørte den kinesiske giganten:

Huawei MWC 2018

Ettersom det i forkant var kjent at P-serien ikke skal avdukes under MWC, men under et dedikert arrangement i Paris i mars, var det usikkert hva Huawei skulle vise frem under messen. Vi fikk se følgende:

MateBook X Pro: Huawei fortsetter satsingen på bærbare PC-er. I fjor ble MateBook X lansert med 13-tommers skjerm og 3:2-skjerm. Her er MateBook X Pro med en 13,9-tommers skjerm og med en formaktor som nesten er like liten som X. Formatet er nå på 16:10. Skjermen dekker 91 prosent av fremsiden, skryter Huawei

Skjermdetaljer:

Annonse


 • 3000 x 2000 piksler.
 • 100 sRGB color gamut,
 • 450 nits lysstyrke.
 • 1500:1 kontrastforhold.
 • Berøringsfølsom.

MateBook X Pro blir tilgjengelig i Space Gray og Mystic Silver.

Intels åttende generasjon prosessor er på plass og Huawei har implementert et nytt kjølesystem som skal være 20 prosent mer effektivt enn tidligere. Pro-modellen har ikke overraskende bedre ytelse enn MateBook X, og det med et dedikert GeFroce MX150-kort.

Huawei lover også en solid lydopplevelse med fire høyttaler og integrert subwoofer. Dolby Atmos-teknologi er fremdeles på plass. Vi gleder oss til å sjekke det ut.

Hva med batteritid? Dette er et område som er ganske viktig for mange PC-brukere. Her er tallene til Huawei: 12 timer video, 14 timer kontor, 15 timer med surfing.

Unik funksjon: Sprettopp-kamera fra den ene fn-tasten. Litt annerledes enn dagens PC-er, og nok en ting vi er spent på å se hvordan fungerer.

Få med deg alle avsløringene fra Mobile World Congress.

MediaPad M5

Det var ikke smarttelefoner som stod øverst på agendaen for Huawei under Mobile World Congress. Etter MateBook X Pro debuterte, var det Android-nettbrettene MediaPad M5 og M5 Pro som var neste produkt ut. Huawei brukte mye tiden av å snakke om og skryte av designet og byggekvaliteten, men også skjermene 8,4 og 10,8 tommer. Det er kun førstnevnte som blir tilgjengelig og er dermed den mest interessante for vår del.

Som MateBook X Pro, har også MediaPad M5 fire høyttaler –  i tillegg til en minilydlanke. Fiffig! Høyttalerne er for øvrig tilpasset av Harman Kardon. Det er tydelig at lyd er noe Huawei satser mye på.

Nettbrettet har også en “PC-modus” som aktiveres når man kobler til tastaturet. Og ja, M5 Pro har både støtte for penn og tastatur.

Spesifikasjoner:

 • Skjerm: 8,4 tommer. 2560 x 1600 piksler.
 • Brikkesett: Huawei Kirin 960.
 • Operativsystem: Android 8.0.
 • Lagring og minne: 32, 64 og 128 GB. 4 GB minne.
 • Tilkobling: LTE, wifi, Bluetooth 4.2.
 • Pris er ennå ikke kjent.
MediaPad 5 er Huaweis nyeste Android-brett.
MediaPad 5 er Huaweis nyeste Android-brett. (Ill.: Huawei)

Huawei annonserte også verdens første kommersiell 5G CPE-ruter som støttes av den globale 3GPP-standarden:

“Huawei 5G CPE-ruteren støttes av den globale 3GPP-telekomstandarden for 5G. CPE-ruteren er tilgjengelig til både innendørs- og utendørsenheter, har superrask hastighet på opptil 2Gbps og kan brukes på både 4G- og 5G-nettverk. Den tar i bruk Huaweis eget Balong 5G01-chipset – verdens første kommersielle 3GPP-støttede chipset – som fungerer på alle 5G-frekvensene”, skriver selskapet i en pressemelding. 

Annonse