Audi og Porsche samarbeider om en felles elbilplattform.
Audi og Porsche samarbeider om en felles elbilplattform.

Annonse


Store elbilplaner: Audi og Porsche utvikler felles plattform

Under et intervju med Stuttgarter Zeitung forteller Audis Rupert Stadler og Porsches Oliver Blume om de store, felles elbilplanene.  Nylig annonserte sistnevnte storsatsing på elbilteknologi.

Mye rimeligere

De to Volkswagen-eide selskapene utvikler en elbilplattform som sammen vil legge grunnlaget for elektriske kjøretøy fra 2021 og fremover. Blume forteller at det avhenger av CO2-utslippskrav hvilke modeller som kommer først og når.

Mens Audi har to SUV-er og to sedanmodeller på vei, er det usikkert hva som er i vente fra Porsche. Sett bort fra sportsbilen Mussion E, som ikke er en del av den nylig annonserte elbilplattformen.

Audi og Porsche satser også på et omfattende ladenettverk.

Annonse


Senker kostnadene

Årsaken til at de tyske kjempene samarbeider om en felles plattform, er enkel. Blume forteller i intervjuet at det er rundt 30 prosent dyrere for hver produsent å utvikle egne elbilplattformer.

“Sammen vil vi jobbe raskere i kappløpet om fremtidens mobilitet. Vi skal utnytte ekspertisene til begge selskapene og ta fordel av synergiene. Vi skal samarbeide der det gir mening”, forteller Blume overfor avisen.

 

Kilde:
Digital Trends,
Stuttgart Zeitung (tysk)

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse