Ionity planlegger storutbygging av elbillading.
Ionity planlegger storutbygging av elbillading.

Annonse


Her kommer de første hurtigladestasjonene til bilgigantene

I november annonserte bilprodusentene BMW, Daimler AG, Ford og Volkswagen Group med Audi og Porsche, planene om å etablere et omfattende ladenettverk i Europa, kalt Ionity.

Les også: Skal bygge «elektrisk motorvei» fra Norge til Italia.

Flere ladestasjoner i Norge

Nettstedet Electrek publiserte i går et bilde som viser et kart over de planlagte ladestasjonene i Europa og USA. Det er allerede kjent at Norge er et av landene Ionity-ladenettverket skal bygges i, og nå får vi en pekepinn på hvor stasjonene først vil dukke opp.

I førsteomgang vil ladestasjonene – hver av dem med rundt seks ladepunkter – bygges langs motorveiene og fokuset er først og fremst for langdistansereiser. De fleste av ladestasjonene vil ha en kapasitet på 150 kW. Planen innebærer 400 ladestasjoner i Europa før 2020.

Electrek skriver at Audi melder at kommende e-tron Quattro blir den første elbilen som drar fullt utbytte av ladekapasiteten.

Her kommer de første ladestasjonene.
Her kommer de første ladestasjonene. (Ill.: Ionity)

Samarbeider med Circle K

Circle K, tidligere Statoil-bensinstasjoner her til lands, annonserte i november i fjor at de slår seg sammen med Ionity for utbyggingen av det omfattende ladenettverket. Bilister i Norge får tilgang på HPC-ladere (High Power Charging) ved utvalgte Circle K-stasjoner.

De tre første stasjonene kommer ved selskapets bensinstasjoner i Rygge i Østfold (E6), Dal i Akershus og Kjerlingland i Aust-Agder (E18).

“Circle K innleder samarbeid med IONITY for å installere og drifte et nettverk av høykapasitetsladere for elbiler. Nettverket kommer til å dekke hovedveiene i Europa.

Nettverket er basert på CCS-standarden (Combined Charging System).

Effektnivåer på opptil 350 kW gjør det mulig på redusere ladetiden betraktelig sammenlignet med de systemer som finnes i dag”, opplyste selskapet i en pressemelding den gang.

 

Kilde:
Electrek,
Circle K

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse