Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Bitcoin og andre kryptovalutaer faller stort i verdi. (Ill.: Pexels/Pixabay)

Verdien på bitcoin stuper

Men kryptovalutaen er ikke alene.

Etter å ha vokst og vokst før jul, har bitcoin falt drastisk etter julen. På det meste var verdien opp i rundt 19 500 dollar og for ti dager siden var den på 17 000 dollar. I skrivende stund tilsvarer 1 bitcoin rundt 10 800 dollar.

Pilen peker ned for samtlige

Det er en markant nedgang for den populære kryptovalutaen, og det på svært kort tid. Dog er markedet vant til å se store svingninger i bitcoin, noe som er en av årsakene til at Steam droppet den som betalingsmiddel.

Bitcoin er ikke alene om å falle stort, også andre kryptovalutaer som ethereum, Bitcoin Cash, litecoin, og monero har sunket i verdi. Faktisk opptil 25 prosent i løpet av det siste døgnet.

Bitcoin burde vært forbudt.

Uro i Asia

Hva som skyldes den store nedgangen til kryptovalutaene, er ikke uvisst. Nylig ble det kjent at Sør-Korea vurderer å bannlyse de digitale valutaene, men myndighetene la senere til at det ikke kommer til å skje med det første.

Samtidig er myndighetene i Kina skeptiske til kryptovaluta og har varslet innstramminger. Sentralbanken i landet vurderer et forbud, melder Reuters.

 

Kilder:
Neowin,
Reuters

Stikkord: bitcoin, kryptovaluta