Ubuntu-trøbbel etter CPU-oppdatering.
Ubuntu-trøbbel etter CPU-oppdatering.

Annonse


Det er ikke bare Windows – Ubuntu-maskiner krasjer etter kriseoppdatering

Forrige uke slapp Microsoft en kriseoppdatering for å tette hullene etter CPU-svakhetene Spectre og Meltdown. Oppdateringen brakte flere AMD-maskiner til knestående noe som førte til at Microsoft satt den på pause.

Les mer om AMD-problemet: Derfor krasjer enkelte AMD-maskiner etter Windows 10-oppdatering.

Vær obs på dette

Nå ser det også ut til at Ubuntu-systemer påvirkes av en kriseoppdatering til plattformen. Flere brukere har tatt turen til det offisielle Ubuntu-forumet og kommenterer at PC-ene deres ikke starter opp etter å ha oppgradert til 4.4.0-108 fra 4.4.0-104.

Denne oppdateringen var ment for å begrense Meltdown-angrep, men førte også med seg problemer.

Annonse


Slik tjener Ubuntu penger.

Det er blitt sluppet to ytterligere oppdateringer som skal løse dette problemet, 4.4.0-109 og 4.4.0-109.114, men det ser ikke ut til å hjelpe alle. Dermed blir den eneste løsningen for disse å rulle tilbake til 4.4.0-104, noe som betyr at PC-ene igjen er sårbare for Spectre- og Meltdown-angrep.

Ifølge rapportene ser Ubuntu-feilen i hovedsak ut til å gjelde PC-er med Intel-brikker.

 

Kilder:
OnMSFT,
Ubuntu forums

Annonse


Annonse


Annonse