Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Flere Windows 10-maskiner med AMD-prosessor krasjer etter kriseoppdatering. (Ill.: Wikipedia)

Derfor krasjer enkelte AMD-maskiner etter Windows 10-oppdatering

Microsoft forklarer og setter samtidig oppdateringene på pause.

Forrige uke slapp Microsoft en kriseoppdatering til Windows 10 som svar på sikkerhetshullene Spectre og Meltdown. Senere kom rapportene om at enkelte AMD-PC-er ikke lenger starter opp etter å ha installert oppdateringen.

Mottok mangelfull informasjon

Nå uttaler Microsoft at det er informasjon utgitt fra AMD som er årsaken til at dette problemet har oppstått. I forbindelse med utviklingen av oppdateringen som skulle begrense mulighet for angrep, mottok Microsoft feilaktig eller mangelfull informasjon fra AMD.

“Etter å ha undersøkt det, slår Microsoft fast at enkelte AMD-brikkesett ikke samsvarer med dokumentasjonen som tidligere er blitt gitt til Microsoft for å utvikle oppdateringer for Windows-operativsystemet for å beskytte mot brikkesettsvakhetene kjent som Spectre og Meltdown”, skriver selskapet på sine støttesider.

2018 kan bli et spennende år for Microsoft.

Settes på pause

For å hindre at AMD-brukere opplever at PC-ene deres ikke starter, har Microsoft satt oppdateringene på pause for disse enhetene inntil videre.

Windows-produsenten skriver at selskapet jobber tett med AMD for å løse problemene. Enn så lenge er det ikke kjent eksakt hvilke modeller som er rammet.

 

Kilde:
Microsoft

Stikkord: amd, intelgate, Microsoft, windows10