Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Qualcomm siktet på Apple under en promo, ikke bare fordi selskapet håper Snapdragon 835 og spesielt 845 kan banke Apples A-brikker og kanskje fremtidige Apple-bærbare med ARM, men også fordi de er i en rettstvist med dem. (Ill.: Qualcomm)

Det mest spennende er hva Microsoft ikke snakket om

(Kommentar:)Jeg tror vi kan vente oss noe skikkelig spennende i 2018.

Du la sikkert meg til at de to maskinene HP og Asus viste frem i kveld, med Windows 10 S, kjører gamle Snapdragon 835.

Tyvstart på 2018
Den er gammel fordi den har vært i toppmobiler i mange måneder, vi mener ikke den er treg.

Det Microsoft og Qualcomm avslørte i dag var «Always connected«-maskiner. Dette er en type maskiner vi har lengtet etter lenge. Maskiner som fungerer mer som en mobil. Med det mener vi at de alltid er tilkoblet, og det med GB LTE og snart 5G, og for det andre at de har lang standby og god batterilevetid.

Samtlige av disse tingene annonserte de to selskapene som en del av maskinene, i samarbeid med sine maskinvare-partnere. De har altså fått til 30 dager standby og 20 timer batterilevetid i kombinasjon med SIM-kort-støtte.

Terry Myerson sa at han ikke ladet sin Windows 10-ARM enhet på en uke.

Irriterte MacBook-eiere
Det høres fantastisk ut, og noe vi har håpet på Apple skal gjøre (Qualcomm skjøt i retning Apple i promoen for brikken der de viste frem en MacBook som nesten var tom for strøm – etterfulgt av slagordet «Change is here»), altså å nyttegjøre sin A ARM-arkitektur på MacBook-er, og ikke bare iPads som etter våre erfaringer fremdeles ikke kan måle seg mot tradisjonelle bærbare og hybrider når det kommer til produktivitet.

Qualcomm simluerte MacOS-grensesnittet i promoen for sine nye brikker, men dette er da en Windows-PC?
Qualcomm simluerte MacOS-grensesnittet i promoen for sine nye brikker, men dette er da en Windows-PC? (Ill.: Qualcomm)
I det maskinen lukkes igjen ser det ut som riktig selskap de prøver å mobbe: Apple med sin MacBook-serie.
I det maskinen lukkes igjen ser det ut som riktig selskap de prøver å mobbe: Apple med sin MacBook-serie. (Ill.: Qualcomm)

Surface ARM med 30 dager standby og 30 timer batterilevetid?
Microsoft var tidlig på scenen under eventet, før HP, Asus og AMD, men de snakket ikke om egne produkter. De snakket heller ikke om Snapdragon 835. De introduserte «Always connected»-konseptet som merkevare.

Hva manglet?

En Surface-enhet med Snapdragon 845, selvfølgelig. Det kan kan se ut som at Microsoft har følgende strategi: la HP og Asus teste markedet med Snapdragon 835. På den måten kan Microsoft se an etterspørsel, og optimalisere Windows-kjernen ytterligere for Snapdragon 845.

Kanskje har Microsoft sikret seg Snapdragon 845-eksklusivitet?

Spørsmålet er om det er snakk om en ny type enhet, en gjenopplivet Courier som får den først, eller om det kommer en ny serie i Surface-merkevaren. Begge deler er veldig velkomne for min del.

Hva tror og håper du på?

Annonse
Stikkord: arm, kommentar, Microsoft, Snapdragon, windows10